Ga met ons mee op avontuur.

Ga verder met Process Communication en communiceer nooit meer hetzelfde.

Ga verder met Process Communication.

Er zijn verschillende manieren om verder te gaan met PCM:

Volg training tijdens een PCM Seminar

  • Module I (Basic Training)
  • Module II (Advanced Training)
  • Module III (Train-the-Trainer module)
  • Module IV (Expert Training)

Raak geïnspireerd door een PCM Coach

Haal meer uit je PCM profiel met behulp van PCM Coaching.

Kom in contact met een PCM Provider

Kom in contact met een van onze gecertificeerde PCM Providers uit ons netwerk.

Word een gecertificeerd PCM Professional

Voor hen die graag PCM Module I & II willen onderwijzen aan anderen om zo een gecertificeerd PCM Professional te worden.

> > Bekijk de PCM Training & Certificering structuur

> > Ontdek prijzen van diverse PCM trainingen

The latest Price List is available to download: PRICES_PCM_TRAINING

Package Discounts are available for complete training packages: thus,

The Advanced PCM packages (including the Coaching, Recruitment or Trainer Tip options) cover both basic and advanced seminars. Certification time and costs are additional.

The Train-the-Trainer package covers one of the Advanced PCM packages and the 8 day Train-the-Trainer training and the 2 days of Certification (in the case of the TTT package, Certification time and costs are included).

Curriculums

We recommend for trainees to do full curriculums:

Anyone who has done a training with KCB is welcome to repeat it with us at minimal cost. The cost for such a repeat (called repeat cost) covers admin and venue costs. This low rate also applies for people who are accepted in the program even though they were trained by someone else (provided the previosu training is within the time window defined in the training details).

Those who decide to do one module, than later on decide to register for another one to complete a package (within the allotted time window) are charged the full price of the individual module.

Discounts:

We offer early bird discount as follows : 10% discount if down payment is done 6 months or more before the start of the training.

Special discounted prices are available for private individual only for base and advanced seminars; no certifying package is offered at such discounted price.

Differed payment plan for certifying packages can be negotiated for private or self employed individuals who are starting a business but are low on funds.

Discounted prices are available upon request for specific people groups such as asbl, teachers, etc.

Module I (Basic Training)

Voor hen die Process Communication Model® willen ontdekken.

PCM Basic Training seminar (101 A)

Cursus overzicht

De 3 daagse basis training (101a) is bedoeld om de basis van het PCM model onder de knie te krijgen. Individueen leren om gaan met de ‘proces benadering’ als leden van een team, in onderhandelingen en in hun alledaagse leven, zowel in een zakelijke als prive context. Mensen die deze training volgen leren om verbindingen te leggen met anderen, effectiever te communiceren en om relaties te ontwikkelen met personen met wie zij samen zijn of samen werken.

Je leert om stress tot een minimum te beperken en om te gaan met anderen die in stressvol gedrag laten zien. Deelnemers krijgen bij de cursushandleiding ook hun eigen unieke persoonlijkheidsprofiel (PPI) met daarin hun persoonlijkheidsstructuur, sterke kanten, stressoren en een actieplan die leiden tot persoonlijk succes.

De basis training kan worden gegeven in een open training (open seminars) waar mensen vanuit verschillende achtergronden en ervaringsniveau’s samen training volgen en leren om het model toe te passen in hun eigen professionele omgeving en prive leven. Het rooster voor deze Open Seminars kan verschillen per seminar: het kan gegeven worden in 3 achtereenvolgende dagen, in een 2+1 patroon of zelf in 8 avond sessies.

De basis training kan ook worden aangekocht door een bedrijf of organisatie voor haar werknemers (intra-company seminars). Het rooster en de inhoud van de training kan vervolgens worden aangepast een de behoefte van de organisatie. Content kan bijvoorbeeld gefocused zijn op sales & onderhandeling, basis management vaardigheden of conflict hantering. Momenteel zijn er naast de ‘standaard’ basis training ook basis trainingen met de focus op ‘sales’ en ‘leraren’.

Afhankelijk van de content kan deze training ook worden gegeven in verschillende vormen, durend van 2 dagen (executive) tot 4 dagen, op weekdagen/weekends en op diverse locaties (kantoor, congrescentrum, etc).

Cursus details

Cursus code: 101a
Doel: Het begrijpen en toepassen van de algemene concepten van het Process Communication Model.
Duur: 3 dagen
Target groups: Trainers, Coaches, Recruiters, Managers, Docenten, Supervisors
Cursus data: View Training Dates

Downloads

Module II (Advanced Training)

Voor hen die de basis training hebben gedaan en meer diepgang willen hebben in PCM.

PCM Advanced Training (201 A)

Cursus overzicht

De PCM Advanced training is een 2 daagse training die focust op verbindingen, motivatie en conflicthantering. In deze training (201a) is veel tijd ingeruimt voor rollenspellen met een realistische benadering van alledaagse situaties. Interventie en preventie faciliteren op deze manier heldere communicatie en het ontwikkelen van effectie relaties.

Deelnemers ontvangen ook hun persoonlijke cursushandleiding met hun basis en fase scripts die behoren bij hun persoonlijkheidsprofiel.

Cursus details

Course code: 201a
Objective: Het begrijpen en toepassen van de gevorderde concepten van het Process Communication Model. Deze module is standaard voor alle trainingen die leiden naar de Coaching & Recruiting Certificering.
Duur: 2 dagen
Target groups: Trainers, Coaches, Recruiters, Managers, Docenten, Supervisors
Cursus data: View Training Dates
 

Downloads

PCM Coach Training & Certification (202 A+B)

Cursus overzicht

De Coach training is een 3 daagse training (+ optionele eendaagse coach certificering) voor iedereen in een coach/mentor relatie. De deelnemer van de Coach Training (202a) leert om contact te leggen met de coachee en om deze persoon te begrijpen en te motiveren. Daarnaast leert de deelnemer om juiste ondersteuning te verlenen aansluitend bij de persoonlijkheid van de coachee.

Ook krijgt men inzicht in negatief gedrag en wordt geleerd om dit gedrag positief bij te sturen, resulterend in een betere prestatie. Deelnemers ontvangen ook informatie over hun eigen persoonlijke dynamieken.

Professionele coaches (die minstens 1 jaar coach training hebben en lid zijn van een coach netwerk) kunnen worden gecertificeerd tijdens een eendaagse certificering dag (202b), waardoor ze als PCM Certified Coach toegang hebben tot exclusieve PCM materialen (o.a. PPI’s) voor hun clienten.

Cursus details

Course code: 202a+b
Doel: Het begrijpen en toepassen van PCM concepten om deze toe te passen in coaching activiteiten.
Duur: 3 dagen + 1 dag optional certification
Target groups: Trainers, Coaches, Recruiters, Managers, Docenten, Supervisors
Cursus data: View Training Dates

Downloads

PCM Recruiter Training + Certification (203 A+B)

Cursus overzicht

De Recruiter training (203a) is een 3 daagse training voor iedereen die bezig is met recrutering en selectie binnen of buiten de organisatie. Er is een mogelijkheid om via een eendaagse certificatie dag als recruiter een PCM certificaat te ontvangen. Als PCM Certified Recruiter kun je PCM gebruiken in je recruterings-activiteiten: bijv. kandidaten selecteren op basis van hun PCM persoonlijkheidsprofiel.

In de training leer je praktische vaardigheden aan die de recruiter in staat stelt om door observatie het persoonlijkheidsprofiel van een kandidaat te definieren. Ook leert de recruiter om een duidelijk ‘ideaal’ persoonlijkheidsprofiel op te stellen die past bij de job en de bijbehorende vereisten. Hij kan vervolgens het jobprofiel koppelen aan het kandidaatsprofiel die daar het dichtste bij in de buurt komt.

Professionele recruiters (die recruiter training hebben gehad en momenteel als recruiter werkzaam zijn) kunnen tijdens eendaagse certificering dag (203b) worden gecertificeerd, waardoor ze als PCM Certified Recruiter toegang hebben tot exclusieve PCM materialen (o.a. PPI’s) voor hun recruiters-activiteiten.

Cursus details

Course code: 203a+b
Objective: Het begrijpen en toepassen van PCM concepten om deze toe te passen in recruiter activiteiten.
Duur: 3 days + 1 day optional certification
Target groups: Recruiters
Cursus data: View Training Dates

Downloads

PCM Trainer Tips (204 A)

Cursus overzicht

Dit is een 3 daagse training seminar voor iedereen die trainingen geeft.

Deze training (204a) leert de trainer om bepaalde persoonlijkheidstypes van deelnemers te herkennen die deelnemen aan zijn/haar training. Door de kennis van PCM te gebruiken, kan de trainer met elke deelnemer communiceren in zijn/haar favoriete kanaal. Op deze manier kan de trainer de kans vergroten dat de leerstof en materaal duidelijk overkomt en wordt begrepen.

Course details

Course code: 204
Objective: Train de trainers om PCM concepten te gebruiken wanneer ze hun eigen trainingen geven.
Duur: 3 dagen
Target groups: Trainers
Cursus data: View Training Dates

Downloads

Module III (Train-the-Trainer module)

Voor hen die graag PCM Module I & II aan anderen onderwijzen door een gecertificeerd PCM Professional.

PCM Train the Trainer + Certification (301 A+B)

Course overview

De Train-the-Trainer is een 8-daagse training (2 x 4 dagen) voor iedereen die is geinteresseerd om de 3-daagse PCM Basis training (101a) te geven.

In deze training (301a) leert de trainer om alle theorie achter het PCM model te integreren en over te brengen op een duidelijke en praktische manier, die de kracht en impact op relaties demonstreert.

Het voornaamste doel van deze 8 dagen is een optimale voorbereiding op de twee certificeringsdagen (301b) die volgen.

Opmerking met betrekking tot alle Module III trainingen:
Het voltooien van een van Module II advanced trainingen (201a, 202a, 203a, 204a) is een voorwaarde voor deelname aan alle Module III trainingen. Een deelnemer wordt toegelaten op voorwaarde dat hij bewijzen kan leveren van een minimum van 2 dagen van een PCM advanced training in de laatste twee jaar, voorafgaand aan de start van een de Train-the-Trainer training.

Course details

Course code: 301a+b
Objective: Train de trainer om de PCM Basis training seminar (101a) te geven
Duur: 8 days + 2 days of mandatory certification
Target groups: Trainers
Cursus data: View Training Dates

Downloads

 

Module IV (Expert Training)

Voor hen PCM experts die hun kennis willen verbreden en verrijken.

PCM Team Coaching Training (401 A+B)

Course overview

Dit is een 3-daagse training (401a) met een optionele team-coaching certificeringsdag (401b) voor iedereen die graag een op PCM gebaseerde methodologie wil toepassen in team coaching. De cursus leert de deelnemer om genoeg basis elementen van PCM over te brengen binnen een team om zowel het individuele profiel als team profiel beter te begrijpen. Het legt meer de nadruk op team coaching middels theorie, oefeningen en voornamelijk workshops. De deelnemers leren ook om een team profiel te ontwikkelen en een SCORE kaart op basis van de individuele persoonlikheidsprofielen.

PCM Certified Coaches komen in aanmerking voor certificering als PCM Certified Team Coach waarmee ze toegang krijgen tot ondersteunend PCM materiaal voor teams en groepen.

Opmerking met betrekking tot de Module IV training:
PCM Coach training + certificering (PCM 202 a+b) is een vereiste voor deelname aan deze training.

Cursus details

Course code: 401 A+B
Objective: Het begrijpen en toepassen van PCM concepten om deze toe te passen in teamcoaching activiteiten.
Duur: 3 dagen
Target groups: Coaches
Cursus data: View Training Dates

Word getraind in Process Communication.

Ontdek aankomende PCM Training evenementen

Maak de verbinding.

We willen je graag helpen om beter te communiceren.